2020-05-21 13:46:26

Obavijest za roditelje učenika od 1. do 4. razreda

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. nove Upute, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi (od 1. do 4. razreda) od 25. svibnja 2020. g.

Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.

Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu.

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZ-a cjelini.

Više u nastavku, pod Opširnije.

Ravnateljica:

Marina Baćak, prof.

Molimo roditelje da pročitaju spomenute Upute HZJZ-a i Preporuke Ministarstva.

 

Učenici u razrednoj nastavi od 25. 5. 2020. će u učionicama imati nastavu za sve predmete, pa i one koje ne predaje njihov učitelj razredne nastave (strani jezik, izborne predmete). Izvannastavne aktivnosti ne održavaju se u školama.

Nije preporučljivo da roditelji ulaze u prostor škole pa se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim putem ili videopozivom.

Preporučuje se koliko je moguće da roditelji izbjegavaju ulaziti u školu.

Ako je to ipak nužno, od ulaska u školu i izlaska iz nje svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak (1,5 metar).

Nije potrebno da roditelj/skrbnik dovodi dijete u školu ili odvodi iz škole ukoliko je i ranije dijete dolazilo u školu samostalno.

Ali, ako se odluče na to, važno je napomenuti da roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako sami imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

Također, roditelji ne dovode dijete u školu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.


Osnovna škola Stobreč