2019-12-19 13:04:44

Školska božićna priredba

Danas, 19.12. 2019. g., bilo je radosno i svečano u našoj školi - učenici i učitelji, kao i naši gosti, priredili su nam školsku božićnu priredbu.

Božić je istinska čarolija, čudo ljubavi, toplina obiteljskog doma, vrijeme darivanja. Stoga smo vam i mi odlučili nešto darovati. Naši pokloni danas su bile malene poslastice načinjene od pjesme i  plesa, a sve umotano u iskrenu radost darivanja  i ljubavi. 

Ovaj prosinac nikako da zahladi. Ipak i bez snijega  ili makar hladne bure, Božićno vrijeme nosi nam čaroliju šarenih ukrasa, miris kolača, a u srcu se budi čarolija, ljubav beskonačna. I jedino što bi ovih dana radili je dijelili dijelili, dijelili; tople osmjehe, duge zagrljaje, radost, ljubav, sreću.

Sve je fotografijom zabilježila Klara T., učenica 8.b.

Voditeljice priredbe bile su učenice 8. razreda, Ana Š. i Lana O.

Za početak učenici 3.a i 3.b recitiralisu nam, tj. krasnoslovili, pjesmu Sveta noć.

Četvrtašica Tonka Ćaleta odsvirala nam je na flauti božićnu skladbu Giovannia Battista Somisa.


Dio učenika 4. a i b razreda pod vodstvom frau Jelene Baturine izveo je božićni njemački napjev temeljen na tradicionalnoj narodnoj pjesmi: Tannenbaum.

Zatim je nastupio plesni klub Sirene.


Po prvi puta u našoj školi imali smo stand up nastup koji je održao Lovre Matić.

Male plesne poslastice skuhali su u kuhinji 4. b razreda s njihovom učiteljicom Mirjanom Žeravicom: All I want for Christmas is you.

Zahvalili smo se i drugašićima što su bili tako strpljivi i pripremili pravu nam Božićnu čestitku. 

Svako dobro na kraju je svima zaželila ravnateljica, Marina Baćak, a onda je mikrofon ponovno prešao u ruke školskog zbora s kojim je i započela naša današnja blagdanska priča...

Koordinatorica priredbe:

Anela Mihovilović, prof. hrv. jezika

Tehnička potpora:

Predrag Lovrinčević, prof. lik. kulture


Osnovna škola Stobreč