2019-09-11 09:47:41

Obavijest za učitelje

EU Code Week  

5. - 20. listopada

Poštovani učitelji i nastavnici,

 

EU Code Week inicijativa je Europske komisije koje se održava od 2013. godine, a cilj joj je promocija kreativnosti, rješavanja problema te zajedničkog rada kroz programiranje.

U 2018. godini u inicijativi je aktivno je sudjelovalo više od 2,7 milijuna sudionika.

Ove godine EU Code Week će se održati od 5. do 20. listopada.

 

Sve zainteresirane za ovu inicijativu pozivamo da se uključe u DEEP DIVE MOOC tečaj u trajanju od 25 sati koji započinje 16. rujna 2019. godine.

Tečaj se održava na hrvatskom jeziku, a potpora je učiteljima i nastavnicima u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju koji traže i/ili razvijaju vlastite ideje i materijale za poučavanje, te razvijaju scenarije učenja pomoću kojih uvode računalno razmišljanje i kodiranje u učionice.

 

Ministarstvo podržava ovu inicijativu i poziva hrvatske učitelje i nastavnike da se aktivno uključe u inicijativu i pokažu spremnost da STEM revolucija zaživi u hrvatskom obrazovnom sustavu. Cilj je inicijative pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. Svatko može organizirati događanje povezano s Tjednom programiranja (škole, neprofitne organizacije, poduzeća, knjižnice, programerski klubovi) i uvrstiti ga na zemljovid na web-stranici codeweek.eu koja služi kao katalog inicijativa u području programiranja.

Više o samom EU Code Week možete pronaći u dokumentima koji se nalaze u prilogu.


Osnovna škola Stobreč